lørdag 25. oktober 2014

Snickerskake Tom Victor ☕

Fantastisk god kake - oppskrift fra Millas Mat

 
Tenkte jeg skulle dele en skikkelig go'sak.
Siden jeg oppdaget denne oppskriften har kaken vært en favoritt.
Det er smaken av nøtter og sjokolade om en annen, søtt & salt.
Fantastisk kombinasjon med en snadder bunn - alt smelter i munnen...
 
Det gjør heller ikke noe at kaken nærmest er "bankers" å lage.
Jeg har laget den mange ganger nå og ikke en eneste gang har det gått gale.
 Oppskriften fant jeg hos Millas Mat.

 
  

Ingredienser kjeksbunnen:
 
seks eggehvitter
en halv liter sukker
en pakke (200 gr) Originale Ritzkjeks
250 gr salte peanøtter (jeg foretrekker de klassiske fra Polly)
to teskjeer vaniljesukker
to teskjeer bakepulver
 
Sjokoladekremen:
 
seks eggeplommer
en dl kremfløte
100 gr smør
100 gr sukker
100 gr kokesjokolade (Freia Selskapssjokolade er finfin i denne oppskriften)
 
Ovn 180'C
Stek i ca 25-35 minutter
 
 
Skill eggene og sett plommene til side (disse skal brukes i kremen) og pisk eggehvitene stive og tilsett sukkeret litt etter litt mens maskinen jobber på full hastighet. Eggehvitene skal piskes til du har en stiv, seig og skinnende blanke marengs.
 
Kle en liten langpanne (20 x30 cm) med bakepapir. Du kan også bruke en rund eller annen springform. 
 
Knus kjeksen i en prosessor.
Grovhakk peanøttene men ikke hakk de for fint, det er viktig med litt struktur i kakebunnen.
 
 Finn frem en slikkepott og vend knuste kjeks, vaniljesukker og bakepulver inn i marengsmassen.
Tilsett de hakkede peanøttene til slutt og vend alt godt sammen med rolige bevegelser.
Hell røren i den smurte formen og stek kaken.
 
La den avkjøle seg i formen før den hvelves over på en rist for fullstendig avkjøling så den blir sprø.
 
Mens kjeksbunnen avkjøler seg begynner du med sjokoladekremen.
Kok opp eggeplommer, fløte og sukker. Bruk en visp og pisk hele tiden mens massen småkoker og begynner å tykne.
Dette tar kanskje et halvt minutt så pass godt på. Dra deretter kjelen av platen og rør inn smør og sjokolade i små biter.
Det vil smelte raskt i den varme massen.
La den avkjøle seg såpass mye at den er stiv nok til å smøres på kaken uten å renne overalt.
Dryss gjerne på noen ekstra hakkede peanøtter til pynt.
 
 
Sett kaken kaldt i en times tid før servering. Kaken oppbevares best i kjøleskapet under plastfolie eller et svalt sted.
 
 
Jeg anbefaler en tur innom Millas Mat - mye godt å finne der ;)

2 kommentarer:

Lisbeth sa...

mmmmm. den så himmelsk god ut!!! Synd jeg ikke kan ha peanøtter, ellers hadde den blitt bakt i kveld ;)

Bundingen sa...

Med så mye godt oppi må det smake! Dette er nok ei sjokoladekake som kan gjøre seg godt på ethvert kakebord.

God, ny uke ønskes av Ingunn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...